De liefde voor keramiek

Wat meer dan 35 jaar geleden onschuldig begon met een cursus potten draaien is, inmiddels uitgegroeid tot een ware passie voor keramiek.

 

Na een opleiding aan de academie van Halle en tal van andere workshops en stages is keramiek een belangrijk deel van mijn leven geworden.

Sinds 2000 heeft die passie zich ook in mijn beroepsleven genesteld en werd atelier Artefact opgericht waar ik cursussen geef voor gevorderden en starters.

 

In mijn werk ga ik op zoek naar een sobere strakheid in combinatie met een meer organisch, speels element. Tenminste toch wat de potsculpturen betreft.

De laatste jaren, echter, heb ik me meer verdiept in het beeldend creëren. Hierbij zijn voor mij de expressie, mimiek en lichaamstaal heel belangrijk.

 

Het experimenteren met verschillende soorten terra sigillata, het ontdekken van kleurcombinaties van oxides met andere grondstoffen, het zoeken naar de juiste temperatuur zijn enorm boeiend. Hoewel het dikwijls bang afwachten is hoe de staaltjes uit de oven zullen komen, is het zoeken soms plezanter dan het weten. Een wijs man leerde mij ooit:” Al wat uit de oven komt is een geschenk; als het goed is kan je ermee verder, als het slecht is heb je iets waar je kan van leren”.